Cele mai utile comenzi rapide din Windows 11

Windows Key-Shift-S: faceți capturi de ecran

Apăsând Windows Key-Shift-S deschide interfața de captură a ecranului Snipping Tool. Este nevoie de o captură de ecran a unui dreptunghi sau a unei forme libere pe care o desenați, a unei ferestre întregi sau a întregului ecran.

Windows Key-V: Istoric „Paste”

Istoricul Clipboard vă permite să copiați mai multe lucruri dintr-un document sau dintr-o pagină web și apoi să le lipiți în altul, fără a fi nevoie să mergeți înainte și înapoi pentru fiecare articol. Funcționează atât cu textul, cât și cu imaginile pe care le-ați copiat în clipboard.

Tasta Windows-H: Tastare vocală

Apăsarea tastei Windows-H deschide Tastarea vocală; vă scutește de a fi nevoie să tastați cu degetele și, în schimb, vă permite să introduceți text cu vocea. Tastarea vocală funcționează în orice loc unde ați tasta în mod normal. Dacă nu ați folosit recunoașterea vorbirii de ceva vreme, probabil că veți fi uimit de cât de bună a devenit.

Ctrl-Shift-Esc: Manager de activități

Această comandă rapidă de la tastatură, care există încă din primele zile ale Windows, deschide Managerul de activități. Este la îndemână atunci când computerul dvs. pare lent și doriți să aflați ce aplicație stăpânește ciclurile procesorului sau memoria. Când trebuie să omorâți o aplicație sau un proces indisciplinat, Managerul de activități este prietenul dvs.

Windows Key-E: File Explorer

Windows Key-E deschide Exploratorul de fișiere și este o altă comandă cheie pe care intenționez să o folosesc mai des, deoarece trebuie să deschid acel utilitar de mai multe ori pe zi.

Tasta Windows-W: Widgeturi

O nouă comandă rapidă de la tastatură pentru Windows 11, Windows Key-W deschide panoul Widgeturi. După ce se deschide, puteți folosi Tab pentru a vă deplasa de la o secțiune la alta și tastele săgeți pentru a vă deplasa de la un articol la altul dintr-o secțiune.

Tasta Windows-A: Setări rapide

Această comandă rapidă deschide noul panou Setări rapide (care înlocuiește unele funcții ale Centrului de acțiuni din Windows 10, de unde A). Odată ce panoul este deschis, puteți comuta funcțiile Wi-Fi, Bluetooth, modul Avion, Economisire baterie, Asistență la focalizare și Accesibilitate.

Tasta Windows-N: Notificări

O parte a comenzii rapide anterioare, Windows Key-N deschide panoul de notificare, care se afla odinioară în Centrul de acțiuni din Windows 10. După cum ați putea bănui, vedeți toate notificările care au sosit împreună cu calendarul dvs. în partea de jos.

Tasta Windows-Alt-Săgeata sus: Redimensionați la jumătate de ecran

Această combinație de taste redimensionează aplicația curentă exact în jumătatea superioară a ecranului. În mod similar, puteți utiliza tasta Windows-Alt-Săgeată în jos, Tasta Windows-Alt-Săgeată stânga și Tasta Windows-Alt-Săgeata dreapta pentru a umple exact jumătate din ecran cu aplicația în acele direcții.

Cunoștiințele au fost folositoare?
Partajează